Vikten av att använda boots

När man håller på med hästar så har man ofta någon erfarenhet av att ens häst skadar sig på ett eller annat sätt. Det kan vara att hästen trampar snett, får ett sår i hagen eller får skav av någon utrustning. För att skydda hästen och motverka risken för skador kan man använda olika typer av utrustning, exempelvis boots och benskydd. Häst boots används för att skydda hästens hovar och motverka balltramp samt tappskor. Boots ger ett bra skydd och är snyggt att använda på både häst och ponny.

Boots och broddar

Oavsett vilken säsong det är på året så fungerar boots som ett effektivt skydd. Om hästen har lätt att trampar på sig själv så är det extra viktigt att använda boots. Om du ska ut på en grästävling under sommaren så kan du använda boots för att skydda mot broddar. Om det är vinter fyller bootsen en viktig funktion både i hagen och när du rider på hala vinterunderlag då du använder broddar. Oavsett säsong är boots enkla att sätta på samt använda och det är alltid bättre att vara på den säkra sidan när det gäller hästar.

Designfulla

Förutom att boots är ett enkelt och effektivt skydd så finns det många snygga modeller att välja mellan. Vi erbjuder boots i konstläder, med eller utan glitter, och de matchar perfekt med våra benskydd. Bootsen finns i olika storlekar och färger för att du ska kunna välja rätt boots för din häst. Vi tycker det är extra snyggt att använda samma färg på benskydd som på boots. Glitter boots passar perfekt när du ska tävla då du kommer känna dig extra fin. 

På Alequi kan du köpa olika typer av boots till din häst online. Se vårt utbud av boots HÄR och nedan. 

Vårt utbud

BOOTS

BENSKYDD

599.00 kr

Konstläder

599.00 kr

Glitterdetaljer

599.00 kr

Konstläder

599.00 kr

Konstläder

599.00 kr

Glitterdetaljer

599.00 kr

Glitterdetaljer