VARFÖR ANATOMISKA TRÄNS?

ALEQUI dressade bridle anatomical neckpiece full

HITTA RÄTT PASSFORM

Rätt passform är en utav de viktigaste egenskaperna för ett träns. Det underlättar dels kommunikationen mellan dig och din häst samtidigt som att ridningen blir mer jämn och mjuk då hästen känner sig bekväm.

Det är därför alla våra tränsmodeller har genomgått noggranna tester där vi kontrollerat passformen mellan olika typer av hästar med olika storlekar för att hitta rätt. Vårt främsta fokus är rätt passform kombinerat med bra materialval som håller länge. Exempelvis tillverkar vi enbart träns med noga utvalt Italienskt läder från Toscana eftersom att Italienskt läder är ett av världens mest tåliga läder. Du hittar alla våra anatomiska träns här.

FUNKTIONALITET

Nackstycke 

En anatomisk utformning som avlastar trycket på nacken och optimerar passformen. Alla nackstycken från ALEQUI är utskuret efter öronen och bortskuret mitt över nacken för att minska trycket på nackens mest känsliga områden. Vårt nackstycke är universellt utformat och passar alla våra träns. 

Sidostycken

Samtliga sidostycken är utformade med rätt anpassad längd och formar tränset för rätt placering av nosgrimman nedanför. Det mjuka vegetabiliskt garvade lädret gör det lätt att jobba med när storleken ska justeras. Alla träns har inåtvända spännen för att få det mer enhetligt och alla svarta dressyrträns har spännen i smoky black för att det ska smälta in mer diskret. 

ALEQUI clincher browband closeup
ALEQUI clincher browband closeup

FUNKTIONALITET

Nackstycke 

En anatomisk utformning som avlastar trycket på nacken och optimerar passformen, vårt nackstycke är universellt utformat och passar alla våra träns.

Sidostycken

Samtliga sidostycken är utformade med rätt anpassad längd och formar tränset för rätt placering av nosgrimman nedanför. Det mjuka vegetabiliskt garvade lädret gör det lätt att jobba med när storleken ska justeras

ALEQUI dressage bridle black anatomical neckpiece noseband closeup

Nosgrimma

Den bakre delen på samtliga dressyrträns är lätt böjt och något förlängt för att undvika att huden runt käken kläms när nosgrimman spänns åt. De flesta hästar har något fastare hud längre bak, jämfört med precis bakom sidostyckena. Vårt designteam har genom flertalet tester sett att denna funktionalitet gett bra resultat jämfört med dressyrträns med en rak bakre del. Den lätt böjda bakre delen undviker de känsligaste punkterna vid käken vilket gör stor positiv skillnad när du rider. Spännets placering ger även tränset en mer stilren profil.

Skötselråd

Glöm inte att oavsett passform och kvalitet behöver du ta hand om ditt träns och vårda det rätt för att utöka livslängden. Läs mer om våra skötselråd här.