Hitta de rätta ridbyxorna

ridbyxor sienna alequi

HELSKONING ELLER HALVSKONING

Att hitta rätt ridbyxor kan ibland vara svårt. Genom denna guide hoppas vi på att kunna guida dig för att hitta de ridbyxorna som passar dig absolut bäst. ALEQUI erbjuder idag två olika modeller ridbyxor, med både helskoning och halvskoning och båda dessa modeller finns i flera färger. 

Den ena modellen är helskodd, med silikonskoning både på insidan av benen och på rumpan. Den halvskodda modellen är endast skodd 3/4 av benet, vilket innebär att endast insidan av benen är skodd med silikon. Vilken modell du föredrar beror mycket på hur mycket stöd du vill ha av ridbyxorna, eftersom att silikonet hjälper dig att få bättre grepp i sadeln. 

Till utseendet skiljer sig dessa modeller något åt. Den helskodda modellen har raka linjer längst sidorna, mobilficka på båda sidorna av benen och en logotyp på ena sidan. Den halvskodda modellen har istället rundare sömmar längst benet med en mobilficka på ena benet och logotyp på ena sidan. 

DETALJER SOM GÖR SKILLNAD

Alla våra ridbyxor har smarta detaljer för att göra ridningen så komfortabel och smidig som möjlig. De är inspirerade av träningskläder, tillverkade av ett stretchigt men stöttande tyg för att ge en sportig och komfortabel look. Sportigt material som inte absorberar vatten och transporterar svett från kroppen, för att ryttaren ska kunna prestera på bästa sätt. Fickor finns diskret placerade längst benets sida på samtliga modeller. De är perfekta att placera mobilen i under ridning som inte stör under ridningen.
 

SILIKON PÅ INSIDAN

Längst insidan av byxlinningen och fickorna finns små band av silikon placerade. Detta är för att ridbyxorna ska sitta på plats under ridning, även utan skärp samt att saker i fickan inte ska glida ut. En detalj finns på alla våra ridbyxmodeller. 

 

 

ALEQUI Helskodda ridbyxor beige detalj ficka
ALEQUI Helskodda ridbyxor beige detalj ficka

DETALJER SOM GÖR SKILLNAD

Alla våra ridbyxor har smarta detaljer för att göra ridningen så komfortabel och smidig som möjlig. De är inspirerade av träningskläder, tillverkade av ett stretchigt men stöttande tyg för att både ge en sportig och komfortabel look. Sportigt material som inte absorberar vatten och som smidigt lyfter bort svett från kroppen, för att ryttaren ska kunna prestera på bästa sätt. Fickor finns diskret placerade längst benets sida på samtliga modeller och är perfekt att placera mobilen i under ridning eller andra saker man vill ha med sig men som inte ska störa under ridning.
 

SILIKON PÅ INSIDAN

Längst insidan av byxlinningen och fickorna finns små band av silikon placerade, för att de ska sitta på plats under ridning, även utan skärp samt att saker i fickan inte ska glida ut. Denna detalj finns på alla våra ridbyxmodeller. 

ridtopp air svart

VÄLJ RÄTT STORLEK

Ridbyxorna är tillverkade i ett stretchigt tyg, som påminner om träningsbyxor för att sitta så bekvämt som möjligt. De är normala i storleken och vi rekommenderar att du väljer den storleken som du normalt sett använder. Väljer du mellan två storlekar rekommenderar vi hellre att du går upp en storlek. Har du långa ben och normalt sett brukar ha ridbyxor med extra långa ben rekommenderar vi också att du går upp en storlek, eftersom att det ger lite mer tyg till benen. 
Är du osäker på vilken storlek som passar bäst, eller har andra frågor hjälper vi dig gärna!
 

Vårt utbud

RIDBYXOR

-25%
899 kr

Mobilanpassade fickor

-25%
899 kr

Mobilanpassade fickor

-25%
899 kr

Finns i hel och halvskoning

-25%
899 kr

Mobilanpassade fickor

-25%
899 kr

Mobilanpassade fickor

-20%
319 kr

Elastiskt material

-25%
899 kr

Snygga silikondetaljer

-25%
899 kr

Mobilficka med teknisk dragkedja

RIDTOPPAR

-25%
299 kr

Fyrvägsstretch

-25%
299 kr

Fyrvägsstretch

-25%
322 kr

Krage med zip

-25%
449 kr

Krage med zip

-25%
322 kr

Krage med zip

-20%
599 kr

Mjuk bomullsblandning med silikon och silver -detaljer